Регионалният министър за катастрофата на АМ "Тракия": Няма проблем с пътния участък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Във връзка с тежката катастрофа на АМ "Тракия" снощи, служебният регионален министър Иван Шишков заяви в студиото на "Денят започва", че в конкретния случай няма някакъв проблем с пътния участък. 

Той допълни, че тази част от магистралата е въведена в експлоатация през 2012 г. и от 10 г. магистралата се ползва в този участък, който не е от проблемните. Очевидно е обаче, че след няколко години ще се наложи да му бъде направен най-вероятно основен, а не текущ ремонт.

„Лошото е, че всичко се строи на парче и в малки участъци. Да, ние може да не сме богата държава, но не трябва да си позволяваме да не развиваме инфраструктурата си, необходимо е да се планира и по максимално бързия начин да се построи", каза Шишков.

Относно пътната поддръжка и ремонти след края на септември, служебният регионален министър коментира, че в първия си работен ден е възложил на служителите на АПИ да направят конкурси за зимно почистване. 

"Това, за което са виновни от АПИ е, че са направили поръчка, която е била абсолютно негодна. И проблемите, които са упоменати от КЗК са напълно реални. Старото ръководство на АПИ е виновно за неизрядни обществени поръчки, които доведоха до това държавата наистина да изпадне в тежка юридическа ситуация. Те са мислили в посока как да направят тригодишните договори пролетта и са оставили зимното почистване. Искали са буквално да принудят държавата и НС тогава да удължат сроковете на старите договори, за да може по същите тези договори да бъде възложено и зимното почистване. Според мен, част от управляващите искаха да принудят НС да удължи сроковете, но това не се случи. Сега сме изправени пред трудна ситуация, но тя е решима", обясни още Шишков.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад