Родители, учители и ученици в онлайн обучение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Каквото и да си говорим, форматът, който предлага дистанционното обучение, не може да е това, което е присъственото", смята Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

За първи път краят на първия учебен срок ще е различен за различните училища. Стаматов предполага, че на повечето места ще е на 2 февруари. 

По негово мнение седмокасниците не трябва да се притестняват. Въпреки затрудненията, те трябва да са мотивирани и да се представят максимално добре. Прекалено е рано да се говори за удължаване на учебната година. Това вероятно ще стане за децата от 1 до 6 клас. За седмокласниците няма промяна на датата на изпита, както и при неговото провеждане.

Допълнителен отпуск в размер на 10 работни дни ще имат учитилите, кито са преболедували COVID-19. Спред Стаматов това е трябвало да бъде направено. Тези десет дни са "глътка въздух" за учителите и за семействата им. 

Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители обясни, че тези 10 дни са били по нейно предлжение.

Предвидени са по 30 лева допълнително за консумативи на учителите. Също така ще бъдат давани и по 15 лева за допълнителни консултации.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад