Росен Карадимов: В учредения Консултативен съвет към ББР влизат представители на работодателските организации

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес беше учреден Консултативен съвет към Надзорния съвет на ББР, в който влизат всички национално представени работодателски организации, съобщи в "Още от деня" Росен Карадимов, председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие.

Две са целите на този съвет: първо - да бъдат подпомогнати от работодателските организации още на фазата на разработка на финансовите инструменти и второ - да има директен информационен канал към бизнес структурите чрез участието на техните най-висши представители. 

"Следващата цел, която за мен е изключително важна - това е обществен контрол върху дейността на банката", заяви Карадимов. 

След консултации вероятно в този Консултативен съвет ще се включат синдикатите и Националното сдружение на общините, така ще се осъществява и контрол върху разходването на държавните средства, с които оперира ББР. 

Карадимов припомни, че една от целите на банката е да създава среда за подкрепа на малкия и средния бизнес, не само директно кредитиране. Също в целите е преодоляване на регионални дисбаланси и подпомагане на държавни политики в големи проекти.

"Тези три компонента са пряко свързани със заетост, със стандарт на живот, с регионални дисбаланси", подчерта председателят на Надзорния съвет на ББР.

И подчерта, че в момента се разработват 8 програми за подпомагане на бизнеса. Има програма към Министерство на иновациите и развитието за 70 млн. лв., по която могат да кандидатстват да кандидатстват малки и средни предприятия до 1 млн. лв. грантова схема, за да построят собствени енергийни мощности.

Карадимов потвърди, че лимитите са останали и не са променени. 

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад