Росица Матева: ЦИК стои равноотдалечено от всички политически субекти

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По различното са субектите, които ще участват в тези избори и това, че те имаха вътрешнопартийни проблеми, които малко или много се пренесоха в работата на комисиите, отбеляза в студиото на "Още от деня" зам.-председателят на ЦИК Росица Матева.

"Не мога да кажа, че има политическо влияние, тъй като нито на мен, нито на някой от колегите някой е оказвал влияние какво решение да вземе. Натиск има от обществените очаквания как ще се произнесе ЦИК по определени поставени въпроси. Смятам, че до момента ЦИК съумява да взема своите решения независимо от всякакви влияния и изказвания в публичното пространство и стои равноотдалечено от всички политически субекти, ръководейки се единствино от Изборния кодекс в своите решения." 

Матева коментира, че до момента има няколко жалби, свързани с назначаването на секционните избирателни комисии и ЦИК се произнася по тях с решения.

"Надявам се, че работата на членовете на СИК ще бъде по-лесна, след като организираме само един вид избори - за народни представители."

По отношение на машинния вот, Матева поясни, че ЦИК е определила за изпълнител фирмата, която е подала единствената оферта и сега се подписва договор с нея.

"Това, което може да е някакъв проблем и се надяваме на съдействие от изпълнителната власт, е неуреденият въпрос със склада."

Вижте целия разговор във видеото. 


 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад