Ротация или избори? - коментар на политическите анализатори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дълбоката цел на този меморандум вероятно е да се осигури стабилността на коалицията и по типичен за ПП начин, те се опитват да покажат, колко са чисти техните помисли и намерения, като го формулират в един написан документ, каза в студиото на "Денят започва" политическият анализатор Слави Василев.

"Този документ обаче показа същността на политическата концепция на коалицията ПП-ДБ, а именно преразпределение 50 на 50 на порциите на регулаторите т.е. на държавата, нещо което шокира даже Борисов и Пеевски. И това, разбира се, не е в съзвучие с онази чистота, която ПП имаше намерение да покаже пред избирателите." 

Този меморандум, ако го прочетем с две тези, едната е, че се изключва ДПС и се предлага на ГЕРБ - разбирате се само с нас и имаме мнозинство, а не ДПС да минава през задния вход и отново да овладее всички регулатори, както досега, или отиваме на избори. Защото ако не свършим работата с регулаторите, все едно нищо не сме свършили. Това каза журналистът Веселин Стойнев. 

"Вие избират, т.е. ГЕРБ, с нас или с ДПС." Това е цялото послание на меморандума и то прилича повече на ултиматум," допълни Стойнев.

На първо място, когато говорим за ротацията, при ПП аз наблюдавам доста сериозна "ротация" в мненията и в позициите. Не че го няма и при ГЕРБ. Ротацията е преди всичко на мнения и позиции, а после идва времето за ротация на хора и постове, констатира политологът доц.Стойчо Стойчев.

"Преди девет месеца се събраха Иванчо и Марийка и решиха да влязат във връзка без ангажименти, без граждански брак. Девет месеца живяха заедно и само Марийка плащаше наема на общата квартира. Сега идва момента Иванчо да плаща квартирата и изведнъж измисля меморандум."

Вижте целия разговор във видеото. 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад