Рубриката за кино на Павел Владимиров: "Кръстникът" - един феномен на 50

Предаване: 100% будни, 30.06.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази седмица няма премиери, на които си заслужава да обърнем вниманиe, затова ще ви направим предложение, което няма как да ни откажете! Или както го казва Дон Вито Корлеоне в оригинал: “I am gonna make you an offer, you cannot refuse!”, така започна своята рубрика за кино в "100% будни" Павел Владимиров.

Неслучайно видяхте част от най-запомнящите се сцени от поредицата „Кръстникът“ на режиьора Френсис Форд Копола на фона на чудесната музика на Нино Рота. Тази година се навършват 50 години от излизането на бял свят на първият филм от поредицата, която без съмнение промени света на киното. Филмът спечели три Оскара – за най-добър филм, за главна мъжка роля на Марлон Брандо и за сценарий, и се превърна във вечна класика с моментна оценка от 9,2 с популярния киносайт imdb.

В студиото са три поколения фенове на поредицата, започвам по старшинство с единствения човек, който е е бил роден и в адекватна възраст, за да гледа премиерата на "Кръстника" в България през 1974 -  композиторът, художник и бохем Иван Тенев или Агент Тенев, продължаваме със Зузи Аспарухова, тук в качеството си на жена - фен на мъжки филм, и завършваме с най-младите в лицето на Павел Симеонов, който се оказа върл фен на поредицата, с която баща му е израснал.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад