Румен Гечев: Няма обществена сфера, която да се намира в нормално състояние

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не се справяме добре с овладяването на пандемията от COVID-19. Ние се намираме в състояние на свободно падане, заяви депутатът от "БСП за България" проф. Румен Гечев.

„Статистиката от вчера и днес показва, че България е в първите три места на ЕС по смъртност. Ние основателно предупреждавахме управляващите, че те пропиляха цялото лято, за да подготвят страната за тази огромна вълна, която ни връхлита в момента и която надали ще отмине скоро“, добави Гечев.

Той подчерта, че болниците изнемогват, тъй като медицинският персонал се намира пред колапс. Хората с месеци не са си ходили вкъщи. Очевидно е, че оборудването не е налице.

Проф. Гечев обърна внимание, че една от основните причини за проблемите в здравеопазването е нереформираната система, както и това, че болниците работят като търговски дружества и БСП предлага съвършено нов модел на решаване на този проблем.

„Ние не искаме да се присъединяваме към хаотичния подход на управляващите, които се опитват да решават нещата пожарно, в паника, тъй като е очевидно, че няма системно решение. Не се съмнявайте, че ако които и да са управляващи предлагат системно решение, което би решило проблемите на българските граждани, няма политическа сила, най-малкото БСП, която не би подкрепила такъв подход“, каза още Румен Гечев.

Народният представител от левицата коментира, че няма обществена сфера, която да се намира в нормално състояние. Имаме проблеми във всички обществени системи.

БСП предлага промяна на данъчната система по отношение на физическите лица. За фирмите се запазва 10 % данък върху корпоративната печалба. Предлагаме европейски подход, който ще ни донесе 1 млрд. и 800 млн. лв. допълнително в бюджета. Богатите българи да внасят повече, както внасят повече богатите немци, французи и италианци, обясни той.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад