Румен Христов: Коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ скърца

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Надявам се Министерство на транспорта да намери възможно най-добрите юристи, които да отблъснат атаката на „Лукойл Нефтохим“ към страната ни. Според мен нашите аргументи биха издържали при един арбитраж, защото искаме да наложим по-сериозен контрол. Тъй като имаме съмнение, че част от печалбите, които не влизат в българската хазна, подпомагат Русия и най-вече войната, която водят в Украйна. Това коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ- СДС Румен Христов в „Още от деня“ относно прекратяването на концесията на пристанище "Росенец".

По повод критиките на президента за кабинета Христов коментира, че Румен Радев „не може да преживее“ факта, че има редовно правителство и поради това търси поводи как да го „нападне“.

„Изпълнителната власт трупа негативи, защото не може да реши проблемите на всички граждани и поради това е наказана с по-нисък рейтинг“, смята той.

Христов посочи, че е имало нужда от редовно правителство поради две причини. Първата - управлението на България да се освободи от едноличната власт на президента Радев. А втората причина според Христов е, че само при редовно правителство България ще получи покана за членство в Шенген.

„В коалицията не работим лесно, тя скърца. Но беше необходима. В името на интереса на България е да има редовно правителство. Много трудно се разбираме - вече втори месец няма назначени нови областни управители. ПП-ДБ искат да вземат всяко място, цялата власт“, добави зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ- СДС.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад