Румен Йончев: Основната цел на "Български възход" е да отстоява националния интерес на България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Решението да бъде поканена Елеонора Митрофанова на откриването на парламента е една политическа пушилка, която цели да покрие историческите комплекси на някои от партиите, присъстващи в НС. Това каза в "Още от деня" Румен Йончев, народен представител от "Български възход".
 
По думите му в деня на откриването на НС да се изместят проблемите на България от разговори за Путин и Митрофанова би било най-голямото падение на българската политика и на парламентаризма.

"Ние не сме за присъствието на г-жа Митрофанова. Начинът тя да не присъства е Външно министерство да реши този проблем и ние отказваме да участваме в тази политическа пушилка. Не можем да си позволим да правим подобна услуга на Русия и на руската страна", подчерта той.

Допълни, че е недопустимо на фона на всичко това да не бъде избран председател на НС. Считаме, че политическите сили трябва да си говорят и да стигнат до консенсус за председателя на Народното събрание, независимо за колко време той ще е начело на парламента.

Основната цел на "Български възход" е да отстоява националния интерес на България. Първата тема, която партията ще постави на обсъждане в парламента е цената на живота и тегобите, на които сме подложени всички.

Коментира, че ако получат покана от мандатоносителите, ще се отзоват на всяка от поканите. След разговори с тях ще вземат решение дали могат да ги подкрепят.

"За нас същността е търсене на антикризисно правителство", категоричен е той.

Позиция на "Български възход" е българският бизнес да бъде освободен да изнася оръжие.

"Много важно е вносителите да ни кажат какво точно предлагат - дали политическа декларация в подкрепа на идеята за износ на оръжие за Украйна или предлагат конкретика. Конкретиката означава - търговия с оръжие, т.е. продажба на оръжие за Украйна или даряване на оръжие за Украйна. Тогава на закрито заседание трябва да се каже коя част от оръжейната ни система ще бъде подарена и с какво ще бъде заменена. Ако има такава ясна и категорична позиция, подкрепена и от Министерство на отбраната, ние сме готови да я подкрепим", отбеляза Йончев.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад