Румяна Бъчварова: Темата за проникването в службите съществува и последният случай е едно доказателство, че това подозрение се оказа основателно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Руски шпиони в ГДБОП и ДАНС - това при всички случаи е проблем за българските служби, каза в "Още от деня" според Румяна Бъчварова, бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи, дипломат.

"Темата за проникването в службите съществува и последният случай е едно доказателство, че това подозрение се оказа основателно", отбеляза тя.

По думите ѝ е съществен проблем и че задържаният антимафиот е предавал данни и от партньорски служби на ЕС на Русия.

По въпроса за доверието след този случай, Бъчварова коментира, че в сферата на сигурността, в работата на специалните служби има такива ситуации, това е продължение на битката между големите сили и глобалните конфликти.

Не е ясно от къде е информацията за този шпионски случай - дали от партньорска служба или от нашите служби и никога няма да разберем, каза бившият вътрешен министър.

"Аз мисля, че към момента има основателни действия на вътрешното министерство и ще следим докъде ще стигне. Не е добре за нашите служби да има такъв прецедент", отбеляза Румяна Бъчварова.

Според нея превенцията на такива случаи трябва да бъде постоянна, защото никога не може да се знае в кой точно момент може да бъде пробита тази система и стова се измерва стабилността на системата да може да реагира на такива случаи.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад