С превалявания от дъжд в сряда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, в София - около 5°, по Черноморието – от 9° до 11°, а максималните - между 9° и 14°.

Ще бъде предимно облачно. Дъжд ще превалява на места в планинските и източните райони от страната, по-значителни и на повече места в следобедните часове по южното крайбрежие. Ще духа слаб, в Лудогорието и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър от югозапад, който до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.

И в четвъртък на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 7° и 12°. 

В петък вятърът от юг ще се усили, особено в Източна България, където дневните температури ще достигнат на места 17-19°. След временно намаление, облачността отново ще се увеличи и след обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които ще обхванат цялата страна и ще продължат и в събота, като има повишена вероятност на места да са значителни. С очакваното застудяване в по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има навявания и преспи. 

През нощта срещу неделя и в повечето райони в Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В неделя от запад на изток валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде ветровито и студено, а температурите ще са без съществен дневен ход, близки до нулата. 


 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад