С валежи, но по-топло във вторник

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между 10° и 17°, а максималните – от  22° до  29°, малко по-ниски по високите западни полета и по Черноморието.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от изток-югоизток, ще бъде умерен.
Облачността ще бъде предимно значителна, след обяд над Западна България - купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, в планинските райони придружени от гръмотевици. През нощта срещу сряда валежи ще има и в Източна България.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд в масивите от Западна България - купеста и купесто-дъждовна. Там ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите части временно силен, юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В сряда облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места в цялата страна ще има валежи, на отделни места временно  интензивни и придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток, а температурите ще се понижат.

В четвъртък от север-североизток ще продължи да прониква по-хладен въздух. Отново на много места ще има валежи, на отделни места и гръмотевици.

През следващите дни  преди обяд ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще има райони с валежи и гръмотевици.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад