С валежи от дъжд и сняг в четвъртък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще са между минус 1° и 7°, в София - около 1°, а максималните - от 0° в Северна България до 7°-8° на изток, в София - около 2°.

Ще продължи да вали, в северозападните и планинските райони -  сняг, в останалата част от страната – дъжд,  като в Северна България валежите временно ще отслабнат. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, а по Черноморието до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. В масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 3°, но с нахлуването на студен въздух през деня температурите бързо ще се понижат.

През нощта валежите ще продължат, като и в западната част от Горнотракийската низина и в югозападните райони дъждът ще премине в сняг, а в Югоизточна България и по Черноморието ще продължи да вали дъжд.

В петък валежите ще отслабват, в западната половина от страната и ще спрат и там по-късно през деня ще има и временни разкъсвания на облачността. В Източна България с продължаващото понижение на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Ще продължи да духа умерен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните - между 1° и 6°.

През почивните дни ще преобладава облачно време, но ще вали  главно в югоизточната половина от страната.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад