Санкциите от САЩ - послания и реакции

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За санкциите от САЩ и посланията в тях. За реакциите и партийните заявки. Анализ в студиото на "Още от деня" на социалния антрополог Харалан Александров и политолога Татяна Буруджиева.

Всяка от пропагандните машини от воюващите лагери се опитва да намери доказателства за своите тези и общо взето успява. Причината да успява е, че това, което ни съобщиха нашите приятели и съюзници от САЩ следват универсална логика, коментира социалният антрополог Харалан Александров. Той допълни, че за пръв път имаме значително представяне на това какво означава да съдиш с общ аршин, а не да прилагаш двоен стандарт. Ние живеем в култура на двойния стандарт, откакто се помним и затова сме толкова морално объркани.

По думите на политолога Татяна Буруджиева дори изборите няма да изиграят своята терапевтична функция и гражданите да се успокоят за това, че са упражнили властта да избират. Опасявам се от етап на демонизиране. Ако разделението продължи извън виртуалния и в реалния свят, подозирам, че на следващите избори ще наблюдаваме отново фенски култури, вместо гражданска активност на рационална основа.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад