Съпругата на майор Терзиев: Знам какво се е случило и всеки ден си го представям

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разчетената информация от черната кутия на разбилия се през юни месец край Шабла изтребител МиГ-29 показва, че първичната причина за катастрофата е "загуба на пространствена ориентация", обяви военният министър Георги Панайотов. Вторичната - “някакви неща, които са ставали на земята". Изводите потвърждават доклада на Военна полиция, оповестен в средата на юли.

Това, което не е наред, е кои причини са основни и кои последващи. Аз знам какво се е случило и почти всеки ден си го представям. Убедена съм, че не е загуба на пространствена ориентация. Безопасният минимум е 2000 метра, а когато мишената е в обхват той се е намирал на 1800. Имам нужда от истината, има липса на поети отговорности,  заяви в "Говори сега" съпругата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова.

"Дали е бил достатъчно подготвен за участие в тази задача - никой не го коментира това нещо, можеше министърът на отбраната с това да започне. Подготовката на пилотите е малка, не се представят всички данни. Има документи, които трябва да бъдат проверени. Всички правила за безопасност са нарушени", допълни тя.

По думите ѝ Валентин Терзиев е слязъл под безопасния минимум.

"Някой ръководител умишлено го е насочил да продължи с изпълнението на задачата", подчерта Димитрина Попова.

Според нея пари достатъчно за авиацията няма.

"Тази смърт се използва политически от всички - темата се свежда да президента като главнокомандващ на армията, а предстоят президентски избори. Търсиха ни първите 3-4 дни. Пилоти не си дават живота за България всеки ден", каза още Димитрина Попова.

Какво още каза съпругата на майор Валентин Терзиев, както и обобщение на случилото по време на катастрофата и на изводите от разследването, вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад