Съществено затопляне в близките дни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След временно спиране, от запад-югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат почти цялата страна На много места в Западна България ще има условия за поледици. В Северозападна България валежите ще са  предимно от сняг и се очаква да се образува нова снежна покривка - до 10-15 см. Ще духа слаб, в Източна България и на места северно от планините - умерен до силен юг-югоизточен вятър.

Минималните температури в четвъртък ще бъдат между минус 1° и 7°, в София  - около 0°, а максималните -  от 3°-4° в северозападните райони до 13-14° на места в Южна България.

Валежите ще спират, първо в северозападните райони,  а след обяд и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България - умерен.

По Черноморие ще има значителна облачност и превалявания от дъжд, които след обяд ще спрат, а облачността ще се разкъса, на места и намалее. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър, който към обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури - между 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините още сутринта валежите ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва, на места и да намалява. Ще духа силен и бурен западен вятър, който до вечерта ще отслабне до умерен. Максимална температура на 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 2°.

През следващите дни вятърът ще е от юг, с  него ще се пренася по-топъл въздух и  минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 7° и 12°, а максималните - между 13° и 18°, по-ниски само в западната част от Дунавската равнина.

В петък облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. В събота по-късно през деня от северозапад, а в неделя от север-североизток ще нахлува по-студен въздух. Облачността ще се вплътни и от северозапад на югоизток на много места в страната ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг. Температурите ще се понижат значително.

В понеделник  валежите ще спрат, но застудяването ще продължи.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад