Създадоха специални пейки за кърмене и преповиване на бебета в градския парк в Ямбол

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Чудесна придобивка за майките и техните бебета в Ямбол. Само преди няколко дни в градския парк са монтирани две пейки за повиване и кърмене. Пейките са дарение и вече са притегателно място за млади майки.

Гергана Станчева е станала майка преди малко повече от шест месеца. В живота ѝ и на нейния съпруг се появила чаровната и усмихната Мари.

Гери излизала често с бебето навън, но срещала затруднения когато трябвало да преповие или накърми детето си. Така се родила идеята за създаване на кът със специални пейки за майките и техните бебета, тъй като в парка има само едно обособено за целта пространство.

"Пейките са точно с тази функция, майката спокойно да си повие детенцето върху повивалника и след това да седне и уединено да си накърми детенцето. Виждала съм не една и две мами, да се крият по заведенията в тоалетните, да кърмят дечицата си, което според мен не бива да е така, защото кърменето е един много добър и много силен старт за детенцето и това не бива да е нещо срамно и нещо което да предизвиква укор в погледите на околните хора", казва Гергана.

За осъществяване на идеята за специалните пейки подкрепа дошла от общинското предприятие "Паркове и зони за отдих и спорт". Съдействали за изработката на пейките и информационните табели за използването им.

"Изработката не беше трудна - за около 2-3 седмици бяха изработени и съответно после и табелките към тях бяха монтирани миналия понеделник и вече са успешно използвани", допълва Гергана.

Тя се надява и в други градове ще бъдат създадени подобни места за спокойно обслужване на бебета.

Вижте повече във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад