СДВР: Ако напрежението ескалира, полицейските служители ще използват сила

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Над 20 полицаи са обгазени на протеста, каза на пресконференция директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. За сега не е ясно с какво вещество. Ако положението ескалира ще се използва физическа сила, каза още той, но до момента полицейските служите са пасивни.

Освен това полицаите са замеряни с камъни, домати, яйца, ябълки, клатени са полицейските автомобили. Има и задържани протестиращи. От полицията призоваха за успокояване на обстановката.

    Ст. комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР: Агресията спрямо полицейските служители ескалира. Над 20 полицейски служители са обгазени, не мога да кажа към момента с какво вещество и се наложи да използваме за момента помощни средства за лична защита, казвам лична защита. Ако положението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицейските служители ще използват физическа сила и помощни средства, както ни е вменено по Закона за МРВ. Ние сме длъжни да запазим както нашия живот на служителите на МВР, така и живота и здравето на гражданите.

Полицията отново призова гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации.