Село край завод

"Индустрията" на селото започва, докато селото се премести в града...

Село край завод
За продукцията

Драма

Сценарий: Стоян Ц. Даскалов
Режисьор: Петър Баталов
Оператор: Христо Вълчанов
Художник: Рандю Рандев

В ролите: Виолета Бахчеванова, Найчо Петров, Петър Слабаков, Лидия Григорова, Николай Узунов, Недялка Георгиева, Атанас Божинов, Георги Георгиев, Кирил Божков, Живко Гарванов и др.

Реформите в българското село от средата на ХХ век - с пропаганда и недоверие - са майсторски описани в сатирите на Ст. Ц. Даскалов - - "Завод на село" и "Опак човек".

Краят на 60-те години на ХХ век. Край село се строи голям индустриален обект. Зелените ливади се превръщат в трапове, където се бърка бетон, а на мястото на трепетликите изникват строителни мрежи. Всепризната водачка на селските жени, Игна смело отстоява разбиранията си и не може да се примири, че мястото, където тя и съселяните й са израснали, ще бъде разорено и застроено.

Съпругът й Съботин работи на строежа на новия завод и това често става причина за спорове между тях. Игна спори и с партийния секретар Облака и с новоназначения председател Дянко. Секретарят на Околийския комитет Слънчев я обвинява в подготвяне на заговор. Дъщерята на Игна - Яничка - се влюбва в Ичката, който също работи на строежа. С всеки изминал ден, въпреки неодобрението на селяните, заводът израства. Промяната е започнала и Игна се замисля за бъдещето...

Опак човек

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад