Сергей Станишев: Не бих подкрепил нито една промяна в Конституцията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дори не се сещам за промяна в Конституцията, която бих подкрепил с гласа си. Това заяви в "Още от деня" евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев.

По думите му промените, свързани с правомощията на президента са конюнктурни. Служебните правителства доказаха своята полезност през всички години на прехода. Очевидно е, че промените касаещи съдебната реформа ще бъдат адресирани до Конституционния съд и тогава ще видим какъв е резултатът.

По отношение на двойното гражданство той изрази мнение, че хората, които управляват държавата, трябва да имат една лоялност към България.

Станишев коментира, че промяната, която предвижда народното събрание да продължи да работи дори и при падане на правителството, не е противоречива. Проблемът обаче е, че тази работа ще бъде затруднена от липсата на мнозинство. Прогнозира, че всички ще използват работата на парламента предизборно.

"Сигурен съм, че много от промените ще бъдат оспорени първо процедурно за това дали те трябва да се гласуват със 160 гласа или 180. И второ - по същество дали не изискват Велико народно събрание."

Цялото интервю вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад