Шампионска среща с Христо Янев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Симона Пейчев ни среща с един нетипичен представител на българския футбол, който изключително рядко говори извън футболната тема.

Христо Янев е четирикратен шампион на България, носител на Суперкупата и Купата на страната с ЦСКА и като футболист, и като треньор. В момента Янев е наставник на "Миньор" Перник. Но освен футболист той е още автор на криминален роман и борец за децата с проблеми в развитието. Кауза, заради която Христо Янев изкачи връх Монблан.

"За себе си искам да постигна много повече. Това, че си правя равносметка за миналото е хубаво, но искам да направя нещо, което в бъдеще да остави следа", разказва Христо Янев.

Бившият национал се върна в спомените, за да сподели с нас за първите си стъпки като футболист в ЦСКА и триумфът в турнира за Купата на България като треньор на "червените" през 2016 г. 

Христо Янев сподели и подробности за изкачването на връх Монблан през лятото на 2020 г., за каузата "Седем истории", която подкрепя деца с аутизъм.

"Изкачването на Монблан е нещо, което ми се роди спонтанно в главата. За мен тази инициатива е много стойностна, по простата причина, че всеки един от нас трябва да направи така, че веднъж в живота си да може да каже „Аз дадох от себе си, без да искам нищо в замяна“. Видял съм през какво минават родители и дечица с проблеми в сферата на аутизма и исках да направим център, в който да се отделя професионално внимание на хората в нужда. Те са същите като нас, просто трябва някой специалист, за да израснат такива, каквито всеки един родител иска да види децата си", споделя Христо Янев.

Янев разказа и как се е зародила идеята да напише книгата си "Единственият начин" през 2016 г.

"Идеята да напиша книга се роди спонтанно. Бях в много тежък момент, играех в Гърция и имах много свободно време. Моето хоби е четенето на книги и да разглеждам под най-различен ъгъл всичко, което пише в тях. Затова реших да направя нещо със свободното си време и седнах да пиша. Споделих с най-близките си хора това, което мислих да направя и така се стигна до издаването на книгата. Не е нещо, което съм планувал и не е нещо, което може би ще продължа да правя", завършва Христо Янев.

 

Вижте разговора на Симона Пейчева с Христо Янев във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад