Шефът на Топлофикация: Трябва да има увеличение на цената на парното, но да е социално приемливо

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трябва да има увеличение на цената на парното, но да е социално приемливо. Това каза изпълнителният директор на „Топлофикация – София“ Александър Александров.

Според него правителството трябва да даде своя дан за осигуряване на компенсации, които да спомогнат плавното преминаване към зимния период за всички граждани.

„Ние искаме разликата между цената, която КЕВР е определила за газ, и цената, която ние плащаме за газ, да бъде поета от държавата. Това включва от началото на регулаторния период от юни до сега“, обясни инж. Александров.

С оглед очертаващия се тежък зимен период той посъветва потребителите „да преминат на равни месечни вноски. Това ще им осигури по-лек режим през зимата и ще разпредели разходите им за парно през цялата година“.

Александър Александров заяви, че никой не може да си представи парното в София да спре, тъй като това би било край на енергетиката в България.

„Третият по-големина енергиен субект в България е „Топлофикация“. В тежки зимни месеци ние произвеждаме почти 2 гигавата топлинна енергия. Това се равнява на производството на електроенергия на Козлодуй. По никакъв начин никой не може да си позволи „Топлофикация“ да спре да работи. Това би било равно на апокалипсис“, подчерта той.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад