Шесто издание на Международния фестивал за документално историческо кино "Dock" в Бургас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

10 филма ще се състезават за отличие в конкурсната програма на фестивала, който е международен. Съпътстващата програма ще бъде посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи.

Събитието, което е изцяло с вход свободен, ще протече от 17 до 22 септември в залата на Културния дом и ще предложи на публиката разнообразни заглавия от света на историческото документално кино.  

За фестивала разказват неговите съоснователи и селекционери Димитър и Петър Стоянович.

В състезателната програма са включени филми като "Отскубнати до корен" на режисьорите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов, "Ботичели, Флоренция и Медичите" на Марко Пианиджани, "Музика под свастиката: Маестрото и челистката от Аушвиц" на Кристиан Бергер.

Фестивалът ще предложи на зрителите още "Чарли Чаплин, геният на свободата" на Ив Юлан, "Чернобил: Проучване след апокалипсиса" на Яра Лий, "Касино тогава и сега" на Паоло Амели, "Носталгия (по родината)" на Гюлзел Йозкан, "1942: Велодром д’Ивер" на Давид Корн-Броза, "Следеният човек" на Димитър Коцев – Шошо и "Колите, с които нахлухме в капитализма" на тандема Борис Мисирков и Георги Богданов.

Сред заглавията в съпътстващата програма, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи, са филмите “Корабите тръгнаха пълни” с режисьор Костадин Бонев, сценарист Владимир Игнатовски и продуцент Димитър Гочев, “Спасителят” с режисьор Владимир Щерянов, сценарист Димитър Недялков и продуцент Добромир Чочов и "Доли медия". 

Вижте повече във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад