Ще имаме ли правителство или отиваме на избори?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще имаме ли правителство след връчването на третия мандат или отиваме на избори? Темата коментираха в "Още от деня" политическият наблюдател Кузман Илиев и журналистът Веселин Стойнев.

Според Стойнев е много малък шансът да се състави правителство.

"За съжаление отговорността е на президента, който за трети път даде някак много праволинейно мандата на БСП, която за трети път ще се опита да го реализира. Шанс по-голям имаше "Демократична България", това се признаваше и от досегашните ѝ коалиционни партньори. Големият проблем е, че първата политическа сила "Продължаваме промяната" сякаш отдавна дава сериозни сигнали, че всъщност иска да ходи на избори", коментира журналистът.

Кузман Илиев също смята, че от "Продължаваме промяната" не искат в момента да управляват и може би дори считат, че на избори ще постигнат по-добри резултати и ще изхвърлят от играта Слави Трифонов, с когото би било голяма щета, ако направят заедно нещо.

"Аз не бих бил толкова критичен към този ход на президента, защото в рамките на това управление ние имаме практически и идеологически едно ляво управление. Ляво, защото двете прогресивни партии - на Кирил Петков и "Демократична България" - са по-скоро тип Демократическата партия в САЩ - либерални. БСП са малко по-консервативни. Леко недемократично ми идва "Демократична България" с най-ниския резултат да иска административно да бъде играч номер 1", коментира Кузман Илиев.

Вижте целия анализ във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад