Ще повлияят ли градушките на цените на плодовете и зеленчуците

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В разгара на сезона въпросът, който вълнува потребителите, е нагоре или надолу ще тръгнат цените на плодовете и зеленчуците? Заради честите градушки производители прогнозират по-слаба реколта тази година.

"На годишна база има увеличение, говорим в сравнение с миналата година в същия период, но пазарът е стабилен", заяви в "Денят започва" директорът на борсата в с. Първенец Илия Гатев.

По думите му с високи цени са плодовете и зеленчуците, които са преди сезон - пипер, дини, пъпеши, но се очаква те да падат.

"В момента при нас доматите се търгуват от 2,00 до 3,80 лв., като най-скъп е хубавият розов домат. Краставиците се търгуват от 1,4 лв. до 2,5 лв., те са български. Между другото българска стока има достатъчно. Доста ниска е цената на пресния картоф в сравнение с преди месец и върви около 80 стотинки на килограм. Може би ще има проблем с пипера, гледан на открито при тези земеделски стопани, чиито култури са пострадали при градушките. При черешите цената е висока основно заради това, че няма работници, които да берат черешите и продукцията се оскъпява", коментира Гатев.

Още по темата вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад