Ще се изпълнят ли очакванията за добър летен сезон?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сезонът на почивките вече започна. Ще се изпълнят ли очакванията за добър сезон на морето, в студиото на "Денят започва" коментира доц. Румен Драганов – директор на Института по оценки и анализи в туризма.

"Сезонът тръгна много добре и тези, които пътуват, виждат интензивността по пътищата. Над 30 000 автомобила дневно вече пътуват из страната с цел туризъм", обясни той.

В момента на морето се намират около 100 000 туристи - българи и чужденци. Драганов заяви, че във върха на сезона - края на юли, началото на август дневните пътувания ще достигнат 280 000.

"Движим се около 14% от 2019, която беше пикова. Въпреки това нещата са добре - на някои пазари имаме ръстове над 200%. Лятото се очертава много силно за цялата страна."

По думите му същото важи и за планините и равнините - покрай ковид българите са преоткрили родните си места. Домакинствата пътуват много интензивно, каза той.

Много нови бизнеси са отворили по Черноморието, каза още доц. Драганов.

Има инвестиции, които са много качествени - нови честа, модели, практики., които се ориентират към вкусовете на младото поколение

Какво още разказа доц. Драганов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад