Ще стигнат ли до общи решения ГЕРБ и "Продължаваме промяната"?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трудно е да дадем прогноза дали след днешната среща между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" се приближаваме до редовен кабинет, това каза в "Още от деня" Деница Сачева от ГЕРБ. Определи обаче като добра стъпка това, че започват разговори по конкретни политики в унисон с очакванията на хората парламентът да решава проблемите им.

Според Искрен Арабаджиев от "Продължаваме промяната" 2023 година ще бъде трудна, но икономически България стои добре, а с днешното решение за компенсация на бизнеса за електроенергия конкурентоспособността на нашите фирми  и нашите стоки се запазва, така че очакваме поръчките към нас да растат и да произвеждаме и изнасяме все повече.

Двамата се спряха на темата за сигурността след убийството на българския граничен полицай на границата с Турция. По думите на Деница Сачева през последните две години, откакто ГЕРБ не е в управление, виждаме МВР да се използва повече за политически цели, отколкото за реална работа по проблемите за сигурността.

Искрен Арабаджиев е категоричен, че трябва да се повиши капацитетът на МВР и да се променят процедурите, по които работят. Реформите, започнати от "Продължаваме промяната" в МВР са били заради завареното недобро наследство след 12-годишното управление на ГЕРБ.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад