Сигналите от Вилнюс - решенията от Срещата на върха на НАТО

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След срещата във Вилнюс министър-председателят Николай Денков обяви, че бригада от 5000 военни ще замени международната бойна група на българска територия. Той не даде повече подробности за това къде и кога ще бъде разположена бригадата на наша територия, а министърът на отбраната Тодор Тагарев уточни, че вероятно няма да успеем веднага да приемем в пълен обем 5 000 души на наша територия, но това е възможно поетапно. 

Паралелно с това, беше решено да се създаде регионално командване за специални операции между България и Румъния. Документът за него беше подписан в коридорите на сградата, в която заседаваха правителствените ръководители на НАТО. 

Срещите във Вилнюс започнаха след напрежение, на което беше подложен украинският президент Володимир Зеленски, който очакваше конкретен срок или дата, на която страната му да стане член на Алианса. 

За случилото се във Вилнюс разговаряме с дипломата, който участва в срещите – Елена Поптодорова. Дистанционно в разговора се включва и бившият началник на кабинета към няколко министри на отбраната – Илия Налбантов. 

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад