Силвия Георгиева от Сдружението на общините: Проектите са 3068, а финансирането стига за 756 сгради

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В процедурата 152 български общини подадоха към Министерство на регионалното развитие и благоустройство проектите на 3068 многофамилни жилищни сгради, за които се търси финансов ресурс от близо 4 млд. лв., а наличният ресурс е на стойност 1,2 млд. лв. Напрежението беше предизвикано, защото в този ресурс се вместват едва 756 сгради. Това каза в студиото на "Още от деня" изпълнителният директор на Сдружението на общините Силвия Георгиева.

"Напрежението се породи от това, че нямаше информационна кампания, в която да се обясни, че финансовият ресурс е силно ограничен и ще стигне за по-малко от 1000 сгради. Остават нефинансирани 2300 сгради, за които се търси финансов ресурс от близо 2,7 млд. лв. Тези сгради генерираха една огромна позитивна обществена енергия."

По думите й, в обществения дебат доста често се споменава, че има съмнения, че част от обследванията не са достатъчно обективни или се извеждат завишени критерии. 

"Ние като организация утре ще обсъдим детайлно създалата се ситуация, справедливите протести на българските граждани и на общините и ще търсим възможния изход от създалата се ситуация," поясни Георгиева.

Вижте целия разговор във видеото.   
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад