Скандалът с разменените бебета - проверките в САГБАЛ "Шейново" продължават

В предаването
Части от предаването
Всички броеве


Продължава разговорът за разменените бебета в Шейново - кой е виновен, каква е вината му, как така се разменят бебета и никой не е забелязал - не само в болницата, но и 3 месеца след изписването им. Разговаряме с д-р Донка Узунова  – директор на Клиника по неонатология в САГБАЛ "Шейново".

Много лесно е да посочим един виновен и да го накажем, но нашата работа е екипна, екипна е и грижата за новородените бебета, подчерта д-р Узунова.  

"Ние работим по тозои случай от момента, в който получихме сигнала, сигнала го получих аз. Има разлика в двата начина на родоразрешение при двете момичета, има престой едновременен на новородените в едно и също помещение, но не в самата родилна зала, а след това в детско отделение, което с нищо не отличава протокола, както при всички останали новородени деца", разказа д-р Донка Узунова.

И поясни, че по документация гривна на майката, епикризи на децата, картончета върху количките - всичко съвпада, т.е. този номер отговаря  на гривничката на майката.

"Гривничката на бебето се оказва различна, тази информация обаче на нас ни се дава постфактум от родилката, подала сигнала", каза лекарката.

Тя посочи, че продължават проверките, които да установят какво точно се е случило.

Вижте още по случая във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад