Слънце на изток, с валежи на запад

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат от 12° до 17°, в София - около 9°, на морския бряг - от 17° до 20°, а максималните - между 26° и 32°, в София - около 26°, по Черноморието - от 26° до 30°.

Денят в по-голямата част от страната ще започне със слънчево време, на места съссутрешни мъгли.
Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще има временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната и по Черноморието – умерен вятър от юг-югозапад.  Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд по северното крайбрежие ще се усили до 3 бала.Температурата на морската вода е от 24° до 26°. 

В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд в масивите на Западна България ще има временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

В събота съ силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Ще има значителна облачност и валежи, в Югоизточна България – придружени от гръмотевици. 

В неделя вятърът ще отслабне, но на места ще продължи да превалява. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 7° и 12°, в източните райони и по Черноморието - между 13° и 17°, а максималните - между 17° и 22°. 

През първите дни от новата седмица ще има и слънчеви часове, но и изолирани превалявания. Минималните температури ще са от едва 4°-5° във високите полета в Западна България до 12°-13° на морския бряг, а дневните ще се повишат слабо и във вторник максималните ще са между 20° и 25°. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад