Славов: Оптимист съм, че в рамките на месец – месец и половина ще видим приключил процес за конституционна реформа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Заседанието на Комисията по конституционни въпроси продължава. Обсъждат се различните текстове с представители на съдебната власт, прокуратурата, академичната общност. Дискусията е много интензивна, по конкретни текстове, с ясни предложения, с критики, но и с подкрепа за част от предложените промени.

Това каза министърът на правосъдието Атанас Славов.  Той заяви, че е оптимист, че в рамките на месец – месец и половина ще видим приключил процес за конституционна реформа.

Всеки текст за промяна на конституцията, след като е приет, има възможност да се сезира Конституционният съд. Убеден съм, че така предложените текстове в съответствие с решение 8 от 2005 г. на КС са в правомощията на Обикновено Народно събрание. Между гласуванията ще бъдат нанесени корекции на внесените текстове, коментира министърът.

И допълни, че не трябва да има възстановяване на сегашния формат на пленум на ВСС, който измества акцента от независимостта на съдиите и прокурорите към разпределяне на порции с финансиране в една или друга посока.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад