След тристранния съвет - по кои проблеми се постигна съгласия и по кои - не

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Без съгласие по ключови випроси приключи съветът за тристранно сътрудничество. Работодатели, синдикати и изпълнителна власт не се разбраха за увеличение на минималната работна заплата и за преизчисление на пенсиите от 1 юли. Няма съгласие и по предложените промени в системата на ТЕЛК, както и по обвързване на майчинството с МРБ. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ "Подкрепа", и Васил Тодоров, гл.секретар на БТПП,  коментираха дискусията по тези проблеми на съвета.

"По някои въпроси имахме съвпадение, примерно за ТЕЛК-овете. Единствената организация, която изрази по-различно мнение бвшв Асоциацията на индустриалния капитал, които искат кардинално нова система за т.н. ТЕЛК-ови решения", отбеляза Иоанис Партениотис и подчерта, че останалите участници са изразили подкрепа за проекта за постановление на МС.

"Обхватът на предлаганите промени съответства на статута на предложителя - Министрество на здравеопазването, съответно Министерски съвет. Тези предложения, които са направили и в частност кадровото обезпечение и увеличаването на броя на комисиите срещна нашата подкрепа, също така предвидени са гаранции за спазването на сроковете, в които да се произнасят лекарските комисии", подерта и Васил Тодоров. 

Кои теми още засегнаха те вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад