След вота - анализи и прогнози от политическите наблюдатели

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С политическите наблюдатели Страхил Делийски, Димитър Аврамов и Димитър Ганев в "Още от деня" направихме равносметка от предсрочния вот и коментирахме защо от "Има такъв народ" предложиха правителство в първия ден след изборите.

По думите на Димитър Ганев кабинетът, "предложен от г-н Слави Трифонов ще бъде предложен в Народното събрание и, според мен, на този етап ще бъде гласуван. Вероятно това ще е следващо редовно правителство." Що се отнася до избирателите на "Има такъв народ" впечатление прави, че ако се съберат демографският профил на избирателя на ГЕРБ и демографският профил на ИТН, ще се получи избирателят на ГЕРБ през 2009 г. Тези хора чувстват представителството си през такъв тип лидери.

Според Димитър Аврамов преминаваме в режим от неофициална в официална политическа чалга. Той отбеляза, че не може да е "изумителен" резултат, след който в парламента влизат 60 и няколко депутата. Освен това не може коалицията да е мръсна дума, защото в демокрацията коалициите за постигане на цели са най-хубавото нещо.

Страхил Делийски отбеляза, че наблюдаваме комуникация на ръба на здравия разум и абсурда. "Цялата ситуация, в която нямаш резултати, обявяваш някакви правителства, не си водил разговори, имаш 60 и няколко депутата, а казваш, че ще управляваш..." Той подчерта, че такъв тип поведение е възможен само след управляващ като Борисов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад