Софийската опера представя за първи път операта „Медея“ от Луиджи Керубини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Софийската опера представя на 23, 24 и 25 февруари за първи път операта "Медея" от Луиджи Керубини.

В ролята на Медея ще се превъплътят Габриела Георгиева, Лилия Кехайова, Диана Ламар, а в образа на Язон влизат Даниел Острецов, Даниел Дамянов. В ролята на Креон влизат Петър Найденов (гост) и Стефан Владимиров. В образа на Глауче - Станислава Момекова и Диана Василева, а в ролята на Нерис - Виолета Радомирска, Цвета Саранделиева.

Диригент е Франческо Роза, режисьор - Марко Гандини, хореограф е Людмила Илиева. Сценографията е дело на Андреа Токио, а за костюмите отговаря Марио Диче.

Режисьорът Марко Гандини е сред най-популярните имена в света в момента. Той е бил асистент режисьор на емблематичния италиански режисьор Франко Дзефирели и британския режисьор Греъм Вик. Работил е в големите италиански оперни театри (включително Миланската Скала, Римската опера, Театър „Сан Карло“ в Неапол, Театъра на майските музикални тържества във Флоренция, Арена ди Верона, Театър „Ла Фениче“ във Венеция, Театър „Масимо“ в Палермо, Театър „Комунале“ в Болоня) и международни оперни трупи (Метрополитън Опера в Ню Йорк, Оперите на Вашингтон и Лос Анджелис, Кралската опера в Лондон, Кралския театър в Мадрид, Театър „Лисеу“ в Барселона, Мариински Театър в Санкт Петербург, Кремълски театър в Москва).

Диана Ламар и режисьорът Марко Гандини гостуват в студиото на "Култура.БГ" за да разкажат повече за новата постановка на Софийската опера. Вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад