Спад на приходите заради неработещи валидатори в автобусите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ръководителят на проекта за интегриран градски транспорт във Варна Биляна Якова заяви, че ще сезира Европейската прокуратура за саботаж на автоматизираната билетна система в обществения транспорт в града. Като виновни за ситуацията тя посочи ръководството на Община Варна и депутата от ПП-ДБ Стела Николова. Според Якова, бюджетът на общинското предприятие, което контролира системата, е ощетен с 3 милиона лева. 

Биляна Якова твърди, че на 10 януари в Община Варна се е провела среща по инициатива на депутата Стела Николова. По нейно настояване от бюджета на общинското предприятие, което отговаря са билетната система, са взети 3 милиона лева. Парите били за купуване на нови валидатори в автобусите, които да сменят неработещите.

Депутатът от ПП-ДБ Стела Николова заяви, че ще сезира прокуратурата за отправеното към нея обвинение. 

От Община Варна заявиха, че ще подадат сигнал в прокуратурата срещу Биляна Якова за нанесените от нея големи финансови щети за градския транспорт. Допълниха още, че фирмата, която обслужва билетната система, всеки месец получава пари за поддръжката ѝ. По договор има средства и за надграждане на билетната системата, които неправомерно са похарчени за ремонтни дейности.

Вижте повече във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад