Специални музикални гости - "Анджели и ангелите"

Предаване: 100% будни, 10.04.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проектът „Анджели и ангелите” започва дейност през есента на 2023г., след като участниците се запознават на джаз уъркшопа за млади музиканти „Импровизирай безкрай”, организиран от тромпетиста Венцислав Благоев. Средната възраст на участниците е 16 години. Репертоарът им до момента включва авторски песни на Ангелина Сапаревска на български и английски език, класически джаз стандарти с авторски аранжимент и др. Стилът им е джаз, но са отворени към експерименти. Целта на групата е да се учат, да се забавляват и да се изявяват на младежките сцени.

През октомври 2023 г. музикантите записваха песента „Утре” (текст и музика - Ангелина). Песента участва в „Младежки джаз фест София” и спечели награда безплатен звукозапис. Беше заснето качествено видео, популяризирано в социалните мрежи. Песента  участва в музикална класация «Ново 10+2» по БНТ2 и стана Хит на месец февруари 2024.

Групата записа кавър на песента Every baby needs a Da da dady, изпълнявана от Мерилин Монро и засне видео в столичния Jazz bar.  

Днес те бяха наши гости. Вижте разговора с тях във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад