Спомен за Георги Минчев - 20 години от неговата кончина

Предаване: 100% будни, 24.02.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 19.02.2021 г. се навършиха 20 години от кончината на известния български музикант, композитор и фронтмен на група „Стари муцуни“ Георги Минчев.
Той е считан за един от основоположниците на българската рок музика заедно с група "Бъндараците". През 1967 г. работи с "Щурците", а през 1968 – 1969 г. със "Сребърните гривни". Най-емблематичните песни на Георги Минчев от ранното му творчество са „Бяла тишина“, с която печели "Мелодия на годината" и Първа награда на фестивала „Златният Орфей“, „Снегът на спомена“ и „Сребърни ята“.

За да си спомним за Георги Минчев в студиото гостуват Росица Нушкова-Василева, която е неизменно до него през последните години от живота му и музикантът Иван Лечев, с когото са работили заедно.


"До ден днешен завършваме концертите си с "Фондацията" с песента на Гошо - "Бяла тишина" - сподели Иван Лечев в студиото.


Росица Нушкова-Василева: "Той беше много чувствителен човек. Всяка вечер ме посрещаше с бутилка червено вино, вечеряхме, хващаше ме за ръката и така стояхме цялата вечер. Душата му беше невероятно богата."


Още любопитни истории от живота на легенадарния Георги Минчев вижте във видеото.