Станимир Хасърджиев: Тези ваксини се отразяват на организма, както и познатите ни от години

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Подписването на декларацията за информирано съгласие означава само, че пациентът е информиран, заяви в "Денят започва" Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация: "За мен е мнофо по-притеснително, че информираното съгласие в България много често е проформа подписа лист хартия,в който пациенът декларира, че е информиран и запознат с всичко и от там нататък отговорността се стоварва изцяло върху пациента".

Информираното съгласие означава човек да зададе всички въпроси, които го вълнуват и да му бъде отговорено дотолкова, доколкото това е възможно. 

Информацията за ваксините непрестанно излиза и засега няма нищо притеснително, препотвърждават се очакваните резултати от ваксините през последните години - по един и същи начин и се произвеждат, и се отразяват от организма. Има известни опасения, че при хора с хронични заболявания ситуацията може да е малко по-различна, тъй като пациентът може да има повече пртитеснения. 

"Интересът на хората сега е по-голям, по-изострен, особено при хронично болните, и с право хората искат да знаят", каза Хасърджиев.

Само по електронен път ако можеше да се направят всички неща, електронни системи трябва да съществуват за всичко, нямаше да има и този хаос в здравната система. Засега личните лекари правят списъци всеки за собствените си пациенти. 

Хубавото при втората доза е, че интервалът е от - до, нама точно посочена дата, на която трябва да се постави. Първата доза беше поставена на възможно по-голям брой хора в много от държавите, особено на хората с тежки заболявания, които са най-уязвими.  Втората доза се отлага максимално във времето, когато няма да има такъв дефицит на ваксини. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад