Станислав Балабанов, ИТН: Имаме готовност за третия мандат, но не можем да влияем на президента

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След като всички знаехме какво ще се случи с втория мандат, логично е президентът да постъпи мъдро и всички да направим всичко възможно, ако изобщо това е възможно, за да се сформира правителство и българското общество да е удовлетворено", коментира Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

По думите му по всички социологически проучвания личи, че българското общество не иска избори.

"Тоест иска ние да работим в тяхна полза, за да можем да изкараме държавата от кризата. Ако не се стигне до консенсус, ще има избори, но това е най-крайният вариант. ИТН ще идем на консултациите утре, ще подходим максимално диалогично и ще разговаряме с президента, но ще оставим неговият избор да бъде водещ", заяви Станислав Балабанов.

Балабанов призова да не се подхожда емоционално. И подчерта, че и трите формации, които са потенциално в този избор, са готови за третия мандат, но решението ще бъде на държавния глава. А след това отговорността ще бъде на мандатоносителя.

"Партията, която тласне държавата към изборите, ще носи пълна отговорност за действията си", коментира депутатът от "Има такъв народ".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад