Стефан Цанев с нова книга с поезия "Небесна гледна точка" и премиера на постановката "Мистерия с кон"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С големия писател, поет и драматург Стефан Цанев говорим за новата му книга с поезия "Небесна гледна точка" и за премиерата на театралната постановка "Мистерия с кон".

"Тази книга за мен е много драматична и може би няма да достави удоволствие на читателя, защото в нея разглеждам въпроси, които са на живот и смърт. Когато човек усеща, че е на една крачка от среща с Всевишния, разсъждава малко по-другояче, по-тъжно, за което се извинявам на читателите - не ги очаква бодра и оптимистична поезия. Проблемите на човешкото житие са много трагични, защото човек си задава въпроса "За какво беше всичко, за какво идваме на този свят?", когато краят обезсмисля всичко. И единственият смисъл е, какво оставяш за другите, защото със себе си нищо не можеш да отнесеш", споделя Стефан Цанев в студиото на "Култура.БГ".

Представянето на книгата се състоя на 11 април, а премиерата на постановката "Мистерия с кон" е днес, 12 април, в "Сатиричния театър". Режисьор е Анастасия Събева, сценографията е на Елена Нацариду, музика - Калин Вельов и хореография - Александър Манджуков. Участват актьорите Кирил Ефремов, Георги Спасов, Теодор Елмазов, Светлозар Начев, Елена Атанасова и Александър Григоров.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад