Стефан Янев: Въпросът с минималната работна заплата ще бъде решен при излъчване на редовно правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Депутатите обсъждат удължаването на Бюджет 2022 на второ четене. В пленарна зала дебатираха и въпроса да бъде ли увеличена минималната работна заплата.

Колкото по-висока е минималната заплата, толкова по-добре, каза в "Още от деня" Стефан Янев, лидер на "Български възход", като подчерта, че разсъжденията са колко държавата може да си позволи при ясна обосновка какви биха били приходите, така че тази минимална заплата да бъде гарантирана.

"Трябва да се случи - въпросът е кога да се случи минималната работна заплата да се вдигне на 850 лв. и какво да включва това - дали да включва елементите, които са т.н. добавки с прослужено време, за опасни условия за труд или за извънреден труд или това да бъде нейният тaван", заяви лидерът на "Български възход".

Бюджетът е удължение на този от тази година, не е разчетен за увеличаване на социалните плащания, които зависят от минималната работна заплата и ако сега се вдигне тя, това създава възможност за бъдещи трудности на евентуален редовен кабинет, отбеляза Стефан Янев.

"Рецептата в този дебат е разбирателство между партиите, излъчване на правителство, което да предложи бюджет и тогава включително и въпросът с минималната работна заплата ще бъде решен", категоричен беше лидерът на "Български възход".

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад