Стела Балтова: Ако не възстановим работата на нашите туристически обекти, ще бъдем забравени от чуждите оператори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Курортите очакват посетители - български и чуждестранни. Мога да ви уверя, че този сезон няма да е по-лесен от миналогодишния", каза служебният министър на туризма Стела Балтова в "Денят започва".

Относно плажните принадлежности Балтова каза: "Работим активно да преработим договорите с  концесионерите на плажовете. Намаляването на цените на чадърите и шезлонгите е свързано с намаляване на концесионните такси, но съм убедена, че ще го постигнем".

Служебният министър на туризма сподели, че се преговаря концесионната такса да бъде намалена от 50 до 100%.

"Туристическият бизнес трябва да бъде възстановен. Първо самият той има нужда от това, второ иконимиката има нужда от постъпления в този сектор и на трето място, ако не възстановим работата на нашите туристически обекти, ще бъдем забравени от чуждите оператори", заяви тя.

Очаква сезонът да започне, когато има много повече пристигащи полети. В края на месеца по няколко полета на ден се очакват от Полша например.

Министър Балтова прогнозира начало на активния сезон на 4-5 юни. По думите ѝ има два сценария за развитието му, а оптимистичният се изразява в това броят на туристите да е 50% повече спрямо 2019 г. или 100% спрямо 2020 г.

Наследява се нищожен бюджет за реклама, 60% от средствата са изразходвани. В момента тече активна кампания на 18 пазара, очаква се допълнителна в Германия, Румъния и Русия, заяви Балтова.

Курортите очакват посетители, надявам се да имаме интересен сезон, в сравнение с миналогодишния, прогнозира министър Балтова и допълни, че предстоящият сезон няма да е по-лесен.

Ще продължи контрол по спазване на противоепидемичните мерки, увери тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад