Стилът няма размер

Предаване: 100% будни, 12.01.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Боди позитивити е социално движение, създадено, за да вдъхнови и хвърли светлина върху plus size хората, като същевременно предизвика обществото да преразгледа методите за възприятие на физическото тяло. 

Движението се бори за нормалното приемане на всички видове тела, независимо от физическите им възможности, размерите, половите и расовите особености и начина, по който изглеждат. Да си body positive в общи линии означава да обичаш тялото си, независмо кой размер дрехи носиш, дали имаш целулит, дали бедрата ти са по-големи, или си слаба като клечка. Макар че body positive тенденциите се свързват повече с пищните форми и извивки, това движение е за всеки, който иска да се чувства добре в тялото си и отказва да им продават един единствен идеал за форми. 

Британската актриса Кейт Уинслет е една от най-известните личности, подкрепяща философията на боди позитивизима. В едно интервю тя казва: „Старая се да убедя приятелките ми, че женската фигура в размер XS не е „нормалната фигура“. Ако трябва да съм честна, сред моите познати и близки нямам нито една жена, която да носи този размер. Освен дъщеря ми, която е на 11.“

Вижте един разговор за това защо стилът няма размер!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад