Стоян Михалев, ДБ: Вярвам, че ще се поздравим с едно добро и доста балансирано коалиционно споразумение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коалиционното споразумение е за страшно много сектори, много е дълго, изготвено е чрез експертни групи. Има точки, по които имаше абсолютно съгласие. Имаше точки, които трябваше допълнително да бъдат изчиствани, защото по тях имаше известни разминавания. Имаше точки, които се оказа, че не могат да бъдат решени в конкретния сектор, това коментира в "Още от деня" Стоян Михалев от "Демократична България".

По думите му в сектор "Сигурност" има някои дисбаланси, нанесени от служебния кабинет и президента Радев. "Ние нямаме гаранция, че всички тези хора, които бяха новоназначени, отговарят на професионалните стандарти и не е лошо да се помисли за вариант за оценка на техните професионални качества, защото, вероятно, едни от тях са точно за местата си, но други не са. Това е много сложен и важен сектор и е от съществено значение някой да не го употребява за концентрация на власт", посочи той.

Според него тази тема ще стои на масата, докато не се получат гаранции за демократичния процес.

Стоян Михалев беше категоричен, че комуникационният процес, който тече в последния месец, дава много добри резултати. "Аз вярвам, че по начина, по който се случват тези разговори, ще доведат до нови добри резултати. Вярвам, че ще се поздравим с едно добро и доста балансирано коалиционно споразумение, което ще бъде подписано от "Продължаваме промяната" с останалите три политически субекта поотделно", отбеляза той.

Михалев потвърди, че се очаква Министерството на правосъдието да бъде оглавено от представител на "Демократична България", както и че още две министерства "са на масата и се разговаря за тях. Разговорите обаче не са приключили", уточни той и допълни, че когато приключат преговорите и се сложат подписите, тогава всичко ще е ясно.

На въпрос защо "Демократична България" не желае да подпише споразумение, под които стои подписът на лидера на БСП, той отговори: "Ако сме искали да правим нещо директно с БСП, можехме да го осъществим и в двата предишни парламента".

Михалев коментира и темата за разформироването на КПКОНПИ, като подчерта, че това трябваше да се случи още в предишните два парламента. "Ние сме едни от инициаторите на този процес и съвсем логично е да го продължим, каза още той.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад