Стою Стоев, ПП: Още не сме взели решение дали ще се явим с ДБ на изборите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ситуацията с природния газ за България е следният - имаме все още действащ договор с "Газпром", който беше спрян едностранно от руската страна. България всеки ден заявява количествата, които иска да потребява. Резултат обаче няма, това заяви в студиото на "Още от деня" Стою Стоев от "Продължаваме промяната".

Последваха доставките от втечнен газ. Потреблението беше задоволявано през тези месеци. В последните дни от управлението на правителството бяха договорени 7 танкера за зимните месеци. В момента получаваме азерският газ на 100% по действащата инфраструктура, като 2/3 от количествата са на по-висока цена, "защото е сключен анекс, според който пълното количество на ниската цена ще се получава, когато заработи българо-гръцкият интерконектор", обясни Стоев.

България има договорени източници на газ, които да задоволят потреблението на страната през зимните месеци на цена, сравнима и по-ниска от тази, на която бихме получавали сега газ от "Газпром". По думите му, ако сега се върнем към "Газпром", ще загубим цялата диверсификация, направена досега, а и доставките оттам не са сигурни и може да бъдат спрени по средата на зимата.

Що се отнася до служебното правителство - най-важното е да се действа в интересите на България, подчерта Стоев. "До момента ние сме действали по този начин и смятаме, че сме направили необходимото за доставките на газ за цялата зима."

Ще преодолеем газовата криза. При четиригодишен мандат няма как да не излезем и с другите важни за нас теми.  

Стоев посочи, че от "Продължаваме промяната" все още не са взели решение дали ще се явят самостоятелно на изборите. Важно е да се направи анализ дали при съвместно явяване на изборите с ДБ резултатът ще бъде по-висок. Целта ни е да сме първа политическа сила с възможно най-много мандати в следващото НС, заяви той.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад