Стратегии за войната в Украйна – коментар на Асен Генов и Огнян Дъскарев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Когато говорим за продължаване на конфликта между Украйна и Русия, не трябва да създаваме фалшив информационен поток. Войната ще продължи и ще се разрасне и ще излезе извън територията и границата на Украйна само и единствено, ако Русия поиска това нещо. В категорията на фалшивите новини и руския пропаганден наратив спада и разбирането, че ние не трябва да помагаме на Украйна, защото по този начин войната ще продължи. Това коментира в „Денят започва“ Асен Генов.

Според него е възможно в руските стратегически планове да е включено завземането и овладяването, ако не цялата, то на част от Молдова.

Той допълни, че целта на Кремъл е сухопътен коридор  между анексирания незаконно от тях Крим и Руската федерация през присъединяването на тази част от източна и южна Украйна.

„Голямата цел на Путин е да отцепи целия бряг на Украйна и да я затвори в сушата и по този начин да стигне до Молдова. Това поражда много голямо безпокойство. Ако започнат военните действия около Одеса, това означава, че Русия е решила да отреже самия излаз на Украйна на море, а това е катастрофално за страната“, смята Огнян Дъскарев.

Вижте целия коментар на Генов и Дъскарев за стратегиите за войната в Украйна във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад