Строеж събори ограда на детска градина в Благоевград

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Благоевград заради строеж на сграда поддаде част от ограда на детска градина. Инцидентът е станал преди седмици, за радост без сериозни последствия. 

„На 13 декември установихме срутването на оградата, след като бяха минали обилните дъждове. Веднага информирахме Община Благоевград за създадената ситуация. Те изпратиха екип, който да се запознае със сериозността на положението и ни увериха, че ще предприемат нужното за отстраняване на проблема“, каза Надя Низамова – директор на ДГ „Вечерница“.

Според Петър Калпачки, началник отдел „Строителен контрол" към Община Благоевград,  причините за проблема са комплексни. Една от тях са обилните дъждове, а другата  е, невърнатият навреме насип зад подпорната стена.

„След като е изградена подпорната стена е необходимо да се върне обратният насип, за да може на терена да се спази необходимия окоз и да не се стига до това положение, в което е в момента“, изясни той.

Калпачки допълни: „Ако фирмата не възстанови стената, ще го направи Община Благоевград. След това средствата ще бъдат взети от фирмата. Такава е процедурата“.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад