Студенти по медицина са готови да помагат в борбата срещу COVID, но при определени условия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Общо 638 студенти са изразили досега желание да се включат в помощ на здравеопазването в битката срещу коронавируса. Това заяви в предаването "Още от деня" Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина. Тя обясни, че наред с готовността си, колегите ѝ поставят условия, които трябва да бъдат обсъдени с Министерството на здравеопазването.

Студентите изискват да им бъдат гарантирани лични предпазни средства и да получат обучение, което да им създаде база за работа в COVID отделения. Тъй като призивът е към стажант-лекари, които в момента имат държавен стаж, те настояват доброволчеството да бъде съобразено с техния график и да им се признае като стаж. Освен това искат да подпишат трудов договор, който да им осигурява условията на работа и минимално заплащане.

От Асоциацията са изготвили становище, което ще бъде гласувано тези дни публикувано за обсъждане. До края на седмицата студентските активисти планират да уговорят среща в представители на здравното министерство, за да ги запознаят със студентските искания, след което в дискусия да се реши как те ще бъдат удовлетворени.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад