Световната слава на българското кисело мляко

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как лактобацилус булгарикус се продава извън България? Тази година се навършва половин век от пускането на българското кисело мляко на японския пазар. В град Остин, Тексас, САЩ, произвеждат кисело мляко или както му казват йогурт цели 40 години.
В последните месеци държавната млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум" нашумя и заради скандалната смяна на нейните директори. В чужбина тя е позната отдавна с лицензите на български лактобацил. Какви са условията за производство на киселото мляко извън България разказва стажант-репортерът Петър Желев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад